5/04/2011

En dag på NRK

Den 1. desember dro medieklassen ved Kongsberg VGS inn til Oslo for å besøke NRK. Først besøkte vi opplevelsessenteret. Her så vi film, og gikk rundt for å prøve forskjellige aktiviteter på egenhånd. I opplevelsessenteret kunne man få mye info på forskjellige måter om NRK, men man kunne også prøve å spille inn nyheter selv eller en tv-sending. Etter å ha vært på opplevelsessenteret en stund fikk vi tid til å spise lunsj før vi skulle inn for å få en omvisning hos NRK. Første delen av omvisningen gikk ut på å se nyhetssenteret. Her var alle redaksjonene samlet, både de som lager nyheter på radio, tv og nett. Vi fikk høre mye om hvordan de lagde nyhetene, og vi fikk også snakke med noen av de kjente nyhetsoppleserne.


Da vi var ferdige med omvisningen i nyhetssenteret skulle vi få se på kostymelageret, tv-studioene og der de spiller inn radioteateret. Vi ble delt i to grupper og guidet av en dame rundt om i byggene. Først fikk vi se på flere ulike studioer, både der ”nytt på nytt” spilles inn og der hvor de store nyhetssendingene blir spilt inn. Vi tok også en liten sniktitt på settet til ”litt av et liv” som vi skulle være publikum for senere på dagen. Etter at vi hadde sett studioene sto en rask omvisning i kostymelageret for tur. Her så vi kjente kostymer, blant annet kostymer fra sesam stasjon og blåfjell. Vi fikk også høre litt om hvor mange kostymer de hadde, og på hvilke måter de fikk tak i kostymene. Etter det fikk vi en omvisning i lokalene hvor radioteateret blir spilt inn. Her lærte vi masse om hvordan det var bygget for å bli helt lydtett, og om hvordan de lager lydefekter.

Nå var det tid for en pause etter alle de nye inntrykkene vi hadde fått i løpet av dagen. Klassen delte seg og de fleste gikk for å spise. Da pausen var ferdig møttes vi igjen ved NRK for å være publikum på serien ”litt av et liv”. Det var en morsom og spennende opplevelse. Da innspillingen var ferdig tok vi toget hjem til Kongsberg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.